Yme’s resetverhaal

Yme kampt met een eetstoornis. Met de hulp van familie en zorgverleners probeert ze terug controle te krijgen over haar eetpatroon. Volg haar verhaal op Canvas en op de website Resetverhaal.be

Uitzending: Donderdag 14 juni, 22u.05 op Canvas 


Bij ANBN kennen we Yme als een jonge vrouw met een groot hart, een zachte aard, heel wat (levens)wijsheid en een creatieve geest. Door haar verhaal te delen wil ze anderen een eerlijke en integere inkijk geven in hoe het is om te leven met een eetstoornis. Het is geen glamour en glitter, maar een vaak bittere en zware strijd.  Een strijd die ze niet alleen levert trouwens. 

Yme_Still_02 

 

Wie zelf als naaste supportert voor een dierbare met een eetstoornis kan dankzij haar verhaal wat meer begrip ervaren. Een eetstoornis gaat eigenlijk niet over eten, het gaat over het onderliggende. Wat dat is, zal voor iedereen wat anders zijn. Yme vertelt over wat het voor haar betekent, werken aan de onderliggende thema’s.

 

In deze aflevering zal je daarnaast ook horen wat Yme zoal helpt om ervoor te zorgen dat de eetstoornis niet nog meer  m ervoor te zorgen dat de eetstoornis niet nog meer van haar leven, wensen en dromen zal wegnemen in de toekomst. Stap voor stap gaat ze op weg, met vallen en opstaan, maar vooral telkens weer opstaan. Resetverhaal Yme

Deze aflevering kwam tot stand dankzij Reset, Lionheart productions en Sofie Meelberghs. Hartelijk dank voor jullie integere werk.

“TRUE STORIES FEED THE MIND WITH INFORMATION, AND THE HEART WITH HOPE AND STRENGHT”

RESETVERHAAL.BE is een platform met ervaringsverhalen in videovorm van mensen die na een levensveranderende medische diagnose de resetknop indrukken en hun leven opnieuw moeten beginnen.  De focus van elk getuigenisfilmpje ligt hierbij op de mentale verwerking en de menselijke veerkracht, en onder elke video wordt gelinkt naar een medische ziektendatabase en via Trefpunt Zelfhulp naar lotgenotenverenigingen. 
Zo is het doel van het platform mensen informeren, maar ook inspireren en hen uit hun isolement halen; o.a. door te leiden tot meer empathie en begrip bij alle betrokkenen, wat op zijn beurt destigmatiserend werkt.  

Samengevat wil RESETVERHAAL.BE
– mensen inspireren en informeren,
– lotgenoten verbinden,
– mensen aanzetten om zelf hun eigen verhaal te delen en
– via betere communicatie de zorgkwaliteit verhogen.