Wereld Eetstoornis Actiedag – 2 juni 2018

ANBN doorbreekt stigma 

ANBN zet zich dit jaar (2018) samen met Anorexie Boulimie Ensemble in om op 2 juni in Brussel een groots evenement te organiseren. Die dag is het internationale World Eating Disorders Action Day (WEDAD).
 
In de namiddag ben je tussen 13u en 17u. van harte welkom voor een informatieve en ontmoetingsdag! 
 

We konden o.a. Dr. Johan Vanderlinden strikken om ons meer te vertellen over recovery bij eetstoornissen en dr. Fuchs van de Franstalige gemeenschap. Verder zullen twee ervaringsdeskundigen getuigen over hun ervaringen en zal er ruimte zijn om in gesprek te gaan met lotgenoten en geïnteresseerden.

Wat doe jij?

ANBN zet zich samen met haar Waalse collega's van Anorexie Boulimie Ensemble in om te informeren en ervaringen te delen. En wat doe jij?

  1. Schrijf je in voor de Wereld Eetstoornis Actiedag op 2 juni in Woluwe, voor een interessante dag vol lezingen, getuigenissen en praattafels over allerlei thema's!
  2. Deel de 8 signalen voor een eetstoornis via sociale media.
  3. Deel de 5 tips voor omgeving 'Heb jij ze alle vijf op een rij?' via sociale media. 

 

#WeDoAct is een wereldwijde beweging die ontstaan is voor mensen met een eetstoornis en hun naasten, maar ook voor de medische en gezondheidsprofessionals die hen ondersteunen. Over de hele wereld worden activiteiten georganiseerd en verzameld op de actiewebsite. Deze activiteiten hebben als doel om de globale bewustwording te vergroten: eetstoornissen hebben een genetische component en zijn behandelbare ziekten die iedereen kunnen overkomen. De derde #WorldEatingDisordersDay zal op 2 juni 2018 plaatsvinden.