Wereld Eetstoornis Actiedag 2021

PLANTJESVERKOOP

Place to be? Het Inloophuis in Leuven, tussen 14u en 18u.

Meld je hier aan: ik plan(t) een moment!

2 juni 2021

De zesde Wereld Eetstoornis Actiedag op 2/6 staat in het teken van gelijkwaardigheid. Daarom nodigen we je uit voor een ludieke en (plant)aardige actie in het Inloophuis in Leuven!
#Equity4EatingDisorders

Zoals alle mensen met een eetstoornis andere voedingsbodems, wortels, groeiprocessen, eigenschappen, beperkingen en kansen hebben, zo zijn ook planten heel uniek. En toch zijn het allemaal planten die we met zorg kunnen doen groeien, waar we van kunnen genieten en plezier aan kunnen beleven.

Kies je plant, kies je pot, laat hem puur of beschilder hem zoals je wil! We hebben zonnebloemen, graslelies, aloë vera, vetplantjes enz. in de aanbieding!
Voor een vrije bijdrage ten voordele van ANBN heb je een eigen portie groeistof en een symbool voor de gelijkwaardigheid van alle personen met een eetstoornis.

Waarom gelijkwaardigheid?

ANBN vindt dat mensen met elke vorm van eetstoornis en met eender welke geschiedenis en achtergrond recht hebben op een gepaste behandeling en ondersteuning bij herstel.Barrières die hulp zoeken en herstel in de weg staan dienen erkend en aangepakt te worden. 

Concreet
Op woensdag 2/6 ben je tussen 14u en 18u welkom in het Inloophuis in Leuven. We werken met tijdssloten per uur en zullen zoveel mogelijk buiten op de koer aan de slag zijn, met zorg voor hygiëne, afstand tussen werkplaatsen en veiligheid. Er zijn ervaringsdeskundigen aanwezig voor een gesprekje en er is voldoende materiaal aanwezig om jouw unieke creatie vorm te geven. 

Kan je er die dag niet bij zijn, maar wil je onze actie graag steunen, zodat wij mensen kunnen helpen groeien?
Dan kan je een vrije bijdrage overmaken op het rekeningnummer van ANBN: BE05 7360 1605 4675, met vermelding ‘WEA-2 juni’. Giften vanaf 40€ komen in aanmerking voor een fiscaal attest. Wil je graag zo’n fiscaal attest ontvangen? Voeg dit dan toe aan je mededeling (‘WEA-2 juni – fiscaal attest’).

We vragen wel om je op voorhand aan te melden zodat we zicht hebben op het aantal aanwezigen.

Online gespreksavond

Om 19u30 gaan we online in gesprek over het thema van dit jaar: gelijkheid en gelijkwaardigheid bij eetstoornissen.

Meer info en inschrijven voor dit gespreksmoment: https://www.anbn.be/activiteit/in-gesprek-allemaal-anders-toch-gelijk/?instance_id=4125

Social media

Doorheen de dag zal je nieuwe bijdragen kunnen lezen op onze social mediakanalen.
Volg jij ons al op:
Twitter
Facebook en Facebook-deelwerkingGent
Instagram (@anbnvzw en @anbn_gent)
LinkedIn