Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven!
Een mijmering over de waarde van vrijwilligerswerk en een vriendelijke uitnodiging ... We hopen immers nieuwe vrijwilligers in ons team te mogen verwelkomen!

Vrijwilligers, wat zijn dat eigenlijk voor beestjes? Vrijwillig betekent dat niemand je dwingt om iets te doen. Maar werken doen we toch ook vrijwillig? Want het overgrote deel van ons komt nooit in aanraking met dwangarbeid, gelukkig maar… Dus dat het vrijwillig is en niemand ons dwingt, kan niet het grote verschil zijn.

Maar waar ligt het verschil dan wel? Wel… je wordt niet betaald. Dat wil zeggen dat je geen geld krijgt voor het werk dat je doet. Maar vergis je niet, je krijgt er wel degelijk veel voor terug. Een dankbare blik, een complimentje of een welgemeende dankjewel. Het plaatst je eigen verhaal in een ander perspectief. Je ervaringen zijn plots meer geworden dan iets uit je verleden. Ze blijken ook hier en nu nuttig te zijn en zelfs waardevol om te delen, want je kan er anderen mee helpen. Het voelt goed om iets te doen voor een ander. Het kan een stukje betekenis geven aan je leven. Soms kom je mensen verschillende keren tegen en zie je ze vechten en stappen zetten in hun proces. Dat mogen zien en delen is iets dat met geen berg goud te koop is. Vrijwilligers zijn dus eigenlijk erg rijke mensen!

Heb jij ook zo’n schat aan ervaringen die je wil delen met anderen? Ben jij ook op zoek naar het doen van iets zinvol? Ben je benieuwd naar de rijkdom die vrijwilligerswerk je kan geven? Bij ons ben je van harte welkom!

Omdat iedereen uniek is, past daar ook een uniek engagement bij. Om je een idee te geven van wat we zoal doen, kan je een kijkje nemen bij onze activiteiten. We werken momenteel ook aan een vrijwilligersgids waarin je alle informatie zal kunnen terugvinden. Misschien zit er iets tussen wat je aanspreekt en waar je je graag voor zou inzetten, maar ook jouw ideeën zijn welkom! Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en iets kan doen dat bij hem of haar past.

Neem alvast hier een kijkje, of loop gerust eens binnen in het Inloophuis voor een vrijblijvende babbel. Dan kijken we samen naar wat je graag doet, wat je goed kan en wat je zou kunnen doen om ons te helpen. Wij zijn benieuwd om jou te leren kennen!