Taboebs – podcast – T-shirts :)

Wie zijn de boebs achter Taboebs?

Wij zijn Line en Betty, twee actrices die vorig jaar in juli een podcast konden releasen rond kwetsbare onderwerpen en taboes, genaamd taboebs.  

Als ambitieuze, rijpe twintigers willen wij, jong en oud, man, vrouw of transgender, homo, hetero of bi, wit of zwart, kortom: iedereen overtuigen van een nieuwe vorm van communiceren met elkaar. Zijn we niet allemaal een beetje vastgeroest in een conservatief spreekpatroon? Leggen we onszelf niet, stilzwijgend en normaliserend, zowel mentaal als fysiek druk op? Gaan we niet als machines en routinebeestjes door het leven? Er wordt ons een beeld opgedrongen, dag in dag uit. Het accepteren van een unieke geest en lichaam de belangrijkste zoektocht is, in het worden van een sterk iemand. En je hebt maar één kans, één leven. Dus praat daarover. Deel jouw verhaal.

Daarom ontstond ‘Taboebs’. Een platform waarop wij aan de hand van blogs, foto’s, filmpjes, cartoons, interviews, podcasts en een grote dosis humor de Vlaming de ogen willen openen door een kwetsbaar en echt beeld te creëren van onszelf en van anderen.

Wij hebben meer nood aan echtheid. Het idee dat onze imperfecties ons juist zo perfect maken en dat taboes en/of andere kwetsbare onderwerpen bespreekbaar mogen zijn. 

Foto © Steven Hendrix

Waarom?

Uit onze podcastaflevering – seizoen 1 van TABOEBS, bleek dat de onderwerpen ‘Bodyshaming’ en ‘Eetproblemen’ het meest beluisterd werden. Niet alleen jongeren, maar mensen van alle generaties komen met dit gevoelige item in aanraking. Juist om die mensen een hart onder de riem te steken, of om die mensen te laten zien dat het oké is om jezelf te zijn, hebben wij deze actie het leven in geroepen. Niemand, maar dan ook niemand, is perfect. En imperfectie zorgt voor perfectie. 

 Foto © Steven Hendrix

Samenwerking met?

Jervin Weckx is een 25 jarige Antwerpse kunstenaar. Naast zijn passie voor theater, dans en musical, besloot hij wegens COVID-19 zijn andere creatieve kant terug op te scharrelen en begon hij zich te verdiepen in het betere handwerk. Met een liefde voor oude ambacht en handwerk besloot hij eigen creaties te maken in het borduren in ringen, shirts, mondmaskers en meer die hij verzamelt onder de naam: ‘Bordel Borduur’. Jervin borduurde voor TABOEBS de Limited Editions van TABOEBS.

Per T-shirt gaat ÉÉN EURO naar anbn. Want mensen helpen mensen.

Ook Kato Marynissen, auteur van Liefs, ik (2020) steunt de actie van Taboebs voor ANBN.
Zij werd door Taboebs geïnterviewd in de
podcast over eetproblemen.
Foto © Steven Hendrix