Running for Recovery – verslag


Intussen hebben Jiska en Els vijf Warmathons achter de rug. Hieronder lees je meer over hun ervaringen.


Wil je hun (te) gekke avonturen financieel steunen? Het bedrag gaat integraal naar ANBN, waardoor we mensen op een laagdrempelige manier kunnen ondersteunen. Eén van de projecten die we daardoor kunnen realiseren is Wegwijzers, een gratis kortdurend, individueel traject voor wie hulp zoekt bij een eetstoornis.

Storten kan via:
BE05 7360 1605 4675 met vermelding ‘Running for Recovery’

18/12 – Kortrijk – We beginnen aan ons avontuur!

Het was ver reizen met de Infomobiel, maar het was de moeite waard. Een mooi parcours tussen de velden, heerlijk loopweer (hoewel Jiska het wat fris vond, wat een thema zou worden doorheen de dagen) en voor ons een rustige opstart. We waren zelfs bij de eerste 50 deelnemers aanwezig! Twee rondjes later keerden we tevreden terug.

19/12 – Brussel – dichter bij huis

Dit keer waren we minder lang onderweg, maar namen we de trein en metro richting Heizel. Aan het Koning Boudewijnstadion (thuisbasis van onze Rode Duivels) gingen we van start. Het parcours was iets korter dan gisteren, maar dat bleek ook terecht: het ging bergop en bergaf en was daardoor best pittig. Dat we onder de verlichtte bollen van het Atomium konden lopen, maakte echter veel goed. Els had het heel warm, Jiska had het ‘net goed’, hoewel ze nadien al snel weer afkoelde. De muziek vanavond vonden we maar zo-zo, te snelle afwisseling tussen nummers (net als de dag voordien) en teveel beats eronder. Maar dus wel een prachtige locatie!

Running for Recovery –
Atomium Brussel

20/12 – Gent – waar de wolken jaagden en de wind ons in het gezicht sloeg

We vertrokken al vroeg richting Blaarmeersen in Gent. Wat een prachtig domein is het daar! Omdat we aan deze Warmathon-reeks stilaan wat smetvrees voor wc-kotjes begonnen over te houden, besloten we onze sanitaire stop maar in het Sportcentrum te doen. Heerlijk warm, met muziek op de achtergrond.

Het lopen ging vandaag voor het eerst wat minder vlot. Na onze eerste toer moesten we even wandelen, omdat Els’ spieren aan het tegenwerken waren. Maar uiteindelijk hebben we ook het laatste stuk kunnen uitlopen, en weer haalden we onze twee rondes!

Nadien beloonden we onszelf met een lekker warm frietje. Want ook dat hoort er helemaal bij! We proberen deze week goed voor onszelf te zorgen, door genoeg te eten en te drinken (zelfs wat extra kracht op te doen), en op tijd te gaan slapen en af en toe een dutje te doen tussendoor.

Dat smaakt na zo’n inspanning!

21/12 – Antwerpen – Vér gewandeld, bij storm aan ’t water

Al vroeg wakker vandaag, deze vierde dag van onze Warmathon-challenge. De spieren voelen stram, ik (Els) heb wat keelpijn en er staat weer een lange tocht op de planning: met het openbaar vervoer naar Antwerpen, lopen en weer terug… Waar zijn we toch aan begonnen? Ik met mijn top-plannen ook altijd?!

Wat me nu helpt is om het dag per dag te bekijken: hoe laat vertrekken, met de InfoMobiel of het openbaar vervoer, waar moeten we precies zijn, wat voor weer wordt het en welke loopkleren passen dan het beste?

En zelfs als dat allemaal even wat teveel lijkt, kan ik het in nog kleinere stapjes opdelen. En steun vragen van onze supporters-community (jullie dus ????). En verder: goed eten, op tijd gaan slapen, toch maar die stretch-oefeningen doen voor en na het lopen (opwarmen en uitlopen),…

Ik dacht: “Wellicht is dit wel herkenbaar voor wie op dit moment aan het herstellen is van zijn eetstoornis. De weg lijkt soms zo lang en onoverkomelijk. Neem het dan dag per dag, en als het nodig is van activiteit tot activiteit. En laat je omringen door supporters, want die heb je nodig als je het zelf even niet meer ziet!”

Omdat de Warmathon in een lage-emissie-zone ligt, gingen we opnieuw met het openbaar vervoer. De Infomobiel is immers niet meer emissie-proef, ontdekten we de dag voordien…

Het werd een lange tocht, met fiets, overvolle trein, tram en benenwagen om tot aan de start te geraken. Omdat Els last had van haar linkerbeen besloten we het vandaag rustig aan te doen (en Jiska vond dat stiekem ook helemaal niet zo erg): we wandelden 1 rondje. Nochtans zou nadien blijken dat we vandaag wel meer stappen op onze teller hadden dan de dagen voordien, gewoon door het onderweg zijn, en omdat deze locatie toch net wat verder van het openbaar vervoer verwijderd lag. Het werd een frisse bedoening, daar aan de Schelde. Maar wel een schoon stukje Antwerpen, dat we nog nooit van die kant hadden gezien.

Linkeroever


Voor het eerst was de muziek wel meer ons ding: meer klassiekers en jeugd-nostalgie, zonder van die gekke bokkensprongen van het ene genre naar het andere. Pluim ook voor deze Warmathon voor het verzorgen van een grote verwarmde tent. Dat heeft ons veel deugd gedaan, en de kans gegeven om op te warmen voor we terug naar huis vertrokken!

22/12 – Warmathon Leuven – Running for Jo

Vandaag is een heel speciale dag voor ons, en met ons een hele ploeg van 120 sporters. We lopen immers samen met ‘Running for Jo’. Deze actie werd opgezet door vriendinnen van Joke, die in augustus plots overleed.

Het was voor ons zo hartverwarmend en deugddoend om te zien hoeveel mensen er samenkwamen om het beste van zichzelf te geven, of om een fijne loopervaring op te doen. En dat met Joke in gedachten.

Na onze (relatieve) rustdag gisteren voelden onze benen terug frisser. We liepen onze twee rondes zonder veel problemen, maar vooral ook doordat we zoveel mensen tegenkwamen met de sticker ‘Running for Jo’ op. Het hielp ons te voelen dat we er niet alleen voor stonden. Tijdens ons tweede rondje kregen we zelfs nog een loopmaatje erbij, één van onze ouder-vrijwilligsters. Ook dat deed deugd en gaf weer eens wat afwisseling. Na vier dagen met elkaar opgescheept te zitten, ben je na verloop van tijd wel een beetje uitgepraat (hoewel… als we niet meer kunnen praten, dan beginnen we wel te zingen of flauwe mopjes te maken, dat laatste vooral als de vermoeidheid ons parten speelt).

Heel erg bedankt aan alle lopers, supporters op en naast het parcours, en op Facebook en Instagram! Dankzij jullie houden we vol. Morgen onze laatste etappe!

De actie ‘Run to Jo’ leverde maar liefst 2000€ op, tvv ANBN!

23/12 – Beringen – waar we het bijna opgaven

Het was een zware start vandaag: regen, koude, stramme spieren en een knie die lastig deed. Gelukkig hadden we wat supporters opgetrommeld voor deze laatste inspanning. En wat hebben ze dat goed gedaan, want ook al schreeuwden Jiska haar achillespezen en Els’ rechterknie dat het genoeg was, toch hebben we de eindmeet van onze elfde ronde gehaald!

Doodmoe, koud (voor de verandering ????) en ook supertrots op onszelf dat we deze uitdaging tot een goed einde brachten! We zijn er nog van aan het nagenieten (en ook een beetje afzien). De komende dagen doen we het dan ook rustig aan!

Maar, wat voor uitdaging willen jullie ons volgend jaar zien doen? Uit de tofste ideeën kiezen we graag ons nieuwe doel voor d Warmste Week in december 2020!Help jij ons nog wat verder? Dat kan door online te supporteren (via Facebook of Instagram), of door een bedrag te sponsoren (zie bovenaan dit bericht voor meer info).