Praatgroepen

Ben je op zoek naar mensen die weten hoe het is om een eetstoornis te hebben en die net als jij willen werken aan herstel? Wil je graag ervaringen uitwisselen met lotgenoten? Of ben je als ouder of partner op zoek naar een plek om je vragen te stellen en zorgen te delen, tips en adviezen te krijgen van andere ouders?

Dan ben je welkom bij één van onze praatgroepen op verschillende locaties. Kijk steeds even in onze agenda om de meest recente info en data terug te vinden. Meer info vind je door op de naam van de werking te klikken!

Praatgroep Leuven
Voor personen met een eetstoornis

Elke eerste zaterdag van de maand komt deze groep samen, bedoeld voor mensen met een eetstoornis die ouder zijn dan 30 jaar. Meer informatie en inschrijven: fabienne@anbn.be. (Volzet)

Daarnaast organiseren we in Leuven ook een therapiegroep op dinsdagavond. Deze groep kent een vast startmoment en omvat een 8-tal sessies (om de twee weken) waarin we samen aan de slag gaan rond allerlei relevante thema’s. Deelnemen kan vanaf 16 jaar. Meer informatie en inschrijven: jiska@anbn.be.

Af en toe organiseren we ook een gespreksavond voor naasten. Deze data kan je terugvinden in de agenda en worden ook bekendgemaakt via de nieuwsbrief.

Praatgroep Talking Thursdays – Gent
Voor personen met een eetstoornis

Zowel mensen in opname als daarbuiten zijn elke derde donderdag van de maand welkom bij deze praatgroep. Per sessie kunnen er max. 7 mensen deelnemen, dit om de sfeer zo rustig en veilig mogelijk te houden. Deze praatgroep gaat door online via zoom, en indien mogelijk ook in een lokaal in het UZ Gent (voorjaar 2023).
Meer info en inschrijven: praatgroepgent@anbn.be (zie ook hier).

Praatgroep Hasselt
Voor personen met een eetstoornis

Deze praatgroep komt elke laatste zaterdag van de maand samen op de Corda Campus.
Meer informatie en inschrijven: limburg@anbn.be

Naastenwerking

Twee keer per jaar wordt er in Hasselt een ontmoetingsmoment georganiseerd voor naasten.
Meer informatie en inschrijven: limburg@anbn.be

Praatgroep Antwerpen
Naastenwerking

De praatgroep voor naasten (familie, partners, vrienden) gaat elke twee maanden door en wordt begeleid door familie-ervaringsdeskundigen.
Meer info en inschrijven: antwerpen@anbn.be.

Online praatgroep
Via Facebook organiseren we uitwisseling tussen personen met een eetstoornis of tussen ouders en andere naasten.
Er zijn twee groepen: sluit je aan bij de groep waar jij toe behoort.

Een aantal keer per jaar wordt er een online praatgroep voor naasten georganiseerd (Zoom). De data hiervan worden bekend gemaakt in onze agenda of nieuwbrief.
Meer info en inschrijven: info@anbn.be.

download (1)