Inloophuis

"Als vrijwilliger kan ik nu mijn ervaringen delen: wat ik heb meegemaakt is niet voor niets geweest! Ik wil anderen hoop geven. Een leven zonder eetstoornis: het kan!"


"Ik kan hier anoniem mijn verhaal doen. Niemand uit mijn omgeving weet iets over mijn problemen. Wat een opluchting dat ik hier mezelf mag zijn…"


"Mijn eindwerk is zoveel beter geworden dankzij de verhalen en tips die ik kreeg in het Inloophuis."


Person
Person
Person

Wil je graag mensen ontmoeten die zelf ervaring hebben met eetstoornissen?


Onze vrijwilligers heten je van harte welkom in het Inloophuis in de Blijde Inkomststraat 113 in Leuven. Elke woensdag tussen 14u. en 18u. en elke derde zaterdag van de maand staan onze vrijwilligers klaar om zowel mensen te ontvangen die zelf een (vermoeden van) eetstoornis hebben, als familieleden, vrienden en voor iedereen die vragen heeft over eetstoornissen.


Je bent er van harte welkom om je verhaal te doen of om vragen te stellen, maar je vindt er ook een heleboel informatie in boeken en artikels. Regelmatig organiseren we er activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Zo zijn er bijvoorbeeld praatgroepen of creatieve activiteiten. Daarnaast zijn er ook momenten waarop je meer informatie kan inwinnen over het leven met een (persoon met een) eetstoornis of over wat kan helpen bij herstel. Meer informatie over deze activiteiten vind je hier.

 • Lees hier hoe Lien haar eerste contacten in het Inloophuis heeft ervaren: De eerste keer bibberend de drempel over, nu een gevoel van thuiskomen


 • Benieuwd wat je kan verwachten in het Inloophuis? Bekijk hier een fragment uit het VRT-journaal (6 mei 2015):


  https://www.anbn.be/wp-content/uploads/2015/05/safe_image.jpg

  Kom dus gerust eens langs bij het Inloophuis Eetstoornissen in Leuven.

  Je vindt ons in de Blijde Inkomststraat 113, 3000 Leuven. Het treinstation ligt op 10 minuten wandelen en ook met de bus zijn we gemakkelijk bereikbaar.


  Als je liever niet te lang wandelt, kan je aan het (bus)station ook de Binnenringbus (601) nemen en afstappen aan de halte Tiensepoort.


  Twijfel je of je een eetstoornis hebt, of twijfel je of iemand die je kent een eetstoornis heeft? Ook dan ben je van harte welkom!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.