Infomobiel

De Infomobiel Eetstoornissen gaat op stap in heel Vlaanderen om mensen te informeren en ontmoetingen mogelijk te maken. 

Regelmatig staat de Infomobiel aan een van de gespecialiseerde eetstoorniscentra, waar zowel personen die in behandeling zijn als familieleden of andere naasten langs kunnen komen voor een gesprek. De data hiervan kan je terugvinden op onze kalender.

Daarnaast rijdt de Infomobiel regelmatig uit naar steden over heel Vlaanderen. Onze vrijwilligers informeren er over eetstoornissen en gaan in gesprek met iedereen die vragen of interesse heeft in dit onderwerp. 
We ontmoeten er familieleden en vrienden die zich zorgen maken en op zoek zijn naar manieren om hun naaste te helpen. Ook personen met een eetstoornis kunnen langskomen voor een gesprek met onze vrijwilligers. Soms kan dit een opstap zijn naar het zoeken van meer hulp of een steun in hun herstelproces.

De Infomobiel bij jou op bezoek?

Scholen en andere organisaties kunnen een bezoek van de Infomobiel aanvragen, bijvoorbeeld in het kader van een project rond geestelijke gezondheid of een preventiebeurs. We vragen dan een vergoeding voor de verplaatsing alsook een vergoeding voor de aanwezigheid van een vrijwilliger die uitleg kan geven over (herstellen van) eetstoornissen. 

Interesse? Neem gerust contact met ons op!