Activiteiten

kalender

Wil je het overzicht zien van al onze activiteiten? Dan kan je hier onze online agenda raadplegen.


Wil je weten wat er deze maand nog op het programma staat? Lees hier onze laatste nieuwsbrief.


Welke activiteiten kan je zoal verwachten?

ANBN organiseert een heleboel verschillende activiteiten. In de agenda vind je terug wanneer we iets organiseren. Hieronder geven we kort wat meer uitleg bij een aantal activiteiten.


Facebookgroep en chat

Elke dag kan je terecht in onze Facebookgroep om lotgenoten te ontmoeten, ervaringen te delen en vragen te stellen. Daarnaast zijn er ook wekelijkse chatmomenten.


Inloophuis Leuven

In ons Inloophuis te Leuven kan je terecht voor de ‘vrije inloop’. Elke woensdagnamiddag en de derde zaterdag van de maand ben je welkom tussen 14u. en 18u. voor een babbel, voor informatie, voor het uitlenen van een boek enz. Lees hier meer over het Inloophuis.


Creatieve of ontspannende activiteiten

Tijdens een creatieve sessie staat het beleven en stilstaan bij een thema centraal. Het is een aangename manier om eens op een andere manier te werken met wat jou bezighoudt. Daarnaast organiseren we ook uitstappen of andere ontspannende activiteiten, waarbij je van harte welkom bent om nieuwe mensen te leren kennen.


Praatgroepen (30+, Groeigroep,…)

In praatgroepen kunnen mensen met een eetstoornis of familieleden elkaar ontmoeten en ervaringen delen. In Leuven is er een praatgroep voor 30-plussers en een Groeigroep waar mensen elkaar ontmoeten in het zoeken naar herstel, en op verschillende andere plaatsen organiseren we bijeenkomsten voor familieleden van (opgenomen) patiënten.


Infomobiel

De Infomobiel rijdt regelmatig uit om mensen te informeren over eetstoornissen. Je kan er ook terecht voor een gesprek met een ervaringsdeskundige. Lees hier verder.


Wereld Eetstoornis Actiedag

Op 2 juni wordt wereldwijd een actiedag georganiseerd met aandacht voor de eetstoornisproblematiek. ANBN organiseert op of rond die datum altijd een evenement. Het is een dag waar je lotgenoten kan ontmoeten, met andere familieleden en partners kan praten, naar getuigenissen kan luisteren en meer te weten kan komen over eetstoornissen en hoe je ervan kan herstellen.


Workshops, lezingen en gastlessen

Onze ervaringsdeskundige vrijwilligers delen graag hun ervaringen met verschillende groepen. Zij werkten intussen workshops uit voor hulpverleners, ervaringsgerichte lessen voor het secundair onderwijs, lezingen voor grote groepen en gastlessen voor het hoger onderwijs. Je kan hier meer lezen over sensibiliseren. Wil je graag een aanvraag doen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.