Groeicursus

Ben je 18-plus? 
Is eten soms meer een vijand dan een vriend?
Ben je bereid om naar jezelf te kijken en verder te groeien om een zicht te krijgen op je eigen functioneren? Dan heeft Saltare vzw iets boeiends voor jou…

Wat?

Een vijfdaagse ‘groeicursus’ in samenwerking met Outward Bound. Deze organisatie is reeds sinds 1977 een vormings- en trainingscentrum, dat gelooft in het groeiproces van iedere persoon. Het specifieke van Outward Bound is het aanwenden van ongekende, avontuurlijke en uitdagende opdrachten in een natuurlijk kader of een sociale omgeving. Hun basisidee:

‘A mind that is streched by a new experience
can never go back to its old dimensions’
(Oliver Wendell Holmes)

Iedere deelneemster bepaalt haar eigen grenzen. Bij elke activiteit wordt de groep en de deelneemster voor de keuze gesteld of zij de uitdaging willen aangaan. Je kan op ieder moment STOP zeggen. Er zal ook voldoende aandacht geschonken worden aan de eetmomenten. Door de methodiek van het ervaringsleren krijg je zicht op jezelf en op de betekenis van eten. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot tien per groep, zodat iedereen tijd en aandacht kan krijgen, noodzakelijk voor individuele groeikansen.

De groeicursus wordt begeleid door een ervaren team, bestaande uit een Outward Bound begeleider, de psychologe van ANBN en een diëtiste. De cursus gaat door in het Outward Bound cursuscentrum in Lustin (halverwege tussen Namen en Dinant)

Waarom?

Deze vijfdaagse cursus kan de ontbrekende schakel zijn om uit de spiraal van eten en/of vasten en/of overeten en/of compenseren te stappen.

 

Inschrijven

Aan de inschrijving gaat een intakegesprek vooraf: medische, fysieke en psychische screening zijn noodzakelijk (met bijzondere aandacht voor de band met eten). Dit gebeurt in een vertrouwelijke sfeer. Je hoeft voor dit programma geen topatleet te zijn: een basisconditie waarbij je makkelijk 2 km kan wandelen is voldoende. We voorzien een actief programma, afgestemd op de noden en de kenmerken van de groep.

De inschrijving is pas definitief na invullen van het inschrijvingsformulier en de storting van het voorschot van 150€. De kostprijs bedraagt 650€, betalingsmodaliteiten zijn af te spreken.

8 april t/m 12 april 2019 in Lustin (Profondeville – B) – Groeicursus enkel voor vrouwen

12 augustus t/m 16 augustus 2019 in Lustin (Profondeville – B) – Groeicursus voor mannen en vrouwen

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van Saltare vzw