Dag tegen Eetstoornissen

Elke laatste zondag van september (dit jaar 24/9) organiseert ANBN een Dag tegen Eetstoornissen. 
Deze dag staat open voor iedereen die meer wil weten over (herstellen van) eetstoornissen! 
Voor iedereen die zelf of in zijn omgeving ervaring heeft met eetstoornissen, maar ook voor mensen die willen weten hoe het is om een eetstoornis te hebben en ervan te herstellen, of over hoe je iemand in jouw omgeving kan steunen in de weg naar herstel. 

In 2017 wordt de 'Dag tegen Eetstoornissen' georganiseerd in Genk.

Het programma en inschrijvingsformulier vind je hieronder.
Kostprijs: 10€ (voormiddag, benefietvoorstelling), 15€ (hele dag).

 

 

Programma

Op het programma staan een benefietvoorstelling, verschillende workshops zoals yoga en het maken van je persoonlijke herstel-toolbox, ontmoetingsmomenten voor lotgenoten en naasten en kansen om rustig even tijd te nemen voor jezelf en elkaar.


10u    Onthaal

10u30     Welkom

11u     Start Benefietvoorstelling: 'Mosselsoep met ballen'

   
Een creatie van Liz Corthals, Sofie De Mol en Saskia Vanrafelghem. Een blonde, een zwarte en een rosse. Drie vrouwen met drie dochters gaan op zoek naar wat het is om vrouw te zijn. Via dagboekverhalen, hun eigen geschiedenis en de wetenschap ontleden ze het leven van meisje tot vrouw. Als we al een tipje van de sluier mogen oplichten: nee, ze willen niet allemaal prinsesjes zijn. Van Always tot Zeemeermin. Het leven van de vrouw in één uur samenvatten is onmogelijk, maar 'Mosselsoep met ballen' probeert het. Het werd een soep, een mosselsoep. En de ballen zijn de kers op de taart.


12u30     Middagpauze met broodjesmaaltijd (zelf samen te stellen) en infostanden

13u30     Workshops - blok 1


    Keuze uit: yoga-sessie, creatieve workshop, mantelkracht, workshop voor hulpverleners, gesprek met lotgenoten (over herstel)

15u     Pauze

15u30     Workshops - blok 2


    Keuze uit: yoga-sessie, creatieve workshop, mantelkracht, voorproefje therapie door ervaringsprofessionals, gesprek met lotgenoten (over communicatie)

17u     Afronding: wat neem je mee naar huis?

17u30     Einde

Doel

Met de Dag tegen Eetstoornissen willen we op een laagdrempelige manier:

  • informeren over wat een eetstoornis is, in al zijn vormen, de behandelingsmogelijkheden, realistische verwachtingspatronen,…
  • jong(eren) en oud(ers) een dag aanbieden waarin ze meer te weten kunnen komen over leven met een eetstoornis en over herstel.
  • promoten dat het belangrijk is om tijdig hulp te zoeken, dat een gezond eetpatroon bijdraagt tot een goede gezondheid en tot algemeen welbevinden.
  • informeren om een gezonde leefstijl te kunnen aannemen zonder dat er noodzakelijkerwijs al volledige genezing bereikt is.
  • herstel bevorderen door mogelijkheden aan te bieden.
  • inspireren door mee te geven wat anderen geholpen heeft, dit in een beklijvende vorm zoals een theatervoorstelling.
  • stimuleren om snel hulp te zoeken, bij een huisarts of bij andere hulpverleners of ervaringsdeskundigen (ANBN).