Blog Moana #14 – Ik wens…

Blog #14 : Ik wens…

31 december 2020.

Ik druk de lichtknop aan de deur in. Een lamp in het midden van de garage springt aan en verlicht de ruimte. Het is koud. Mijn adem verschijnt in de vorm van een wolkje voor mijn gezicht. Ik loop snel naar de diepvriezer, open de deur en ga opzoek naar een specifieke verpakking. ‘De hoopvolle doos’ zei mijn moeder nog. Wist ik veel hoe dat er zou uitzien??? Ik dwaalde met mijn ogen over de bevroren voedingswaren, tot ik een doos zag liggen met 2021 op. ‘Dát moet het zijn!’ dacht ik bij mezelf. Ik nam de doos vast en legde het op een bordje. Terwijl het nieuwe jaar zachtjes kon ontdooien, nam ik even de tijd om na te denken over mijn wensen voor het komende jaar…

Ik wens

…dat ik me niet laat lijden door angst.

Ja, met een lange ij. Want dat is het wat angst veroorzaakt. Het heeft me al vaak tegengehouden om mijn verlangens te verwezenlijken.

…dat ik meer durf te luisteren naar mijn hart.

Want als ik meer zou luisteren naar mijn hart, dan weet ik dat ik dicht bij mezelf blijf in de keuzes die ik maak.

…dat er meer begrip komt voor mensen die psychisch lijden.

Want begrip is er nog te weinig voor mensen die zich mentaal niet goed in hun vel voelen.

…dat we ons verdriet vaker durven benoemen.

En dat er naar geluisterd wordt. Zorg dragen voor mekaar, het is belangrijker dan ooit.

…dat mensen sneller en gemakkelijker de weg vinden naar gepaste hulpverlening.

Dan spreek ik vooral voor de mensen die wachten tot hun behandeling kan starten. Soms heel erg lang moeten wachten, weken, maanden tot zelfs jaren.

…dat lotgenoten steun en begrip vinden bij elkaar.

Want er zit veel kracht in het gevoel van (h)erkenning.

…dat er meer empathie is.

Wanneer we onszelf in de plaats van de ander durven stellen, wordt het gemakkelijker om meer begrip op te brengen voor het lijden van de ander.

…voor iedereen een goede gezondheid, een beter 2021.

Een nieuw jaar met momenten waarin we onszelf toestaan om te genieten, om bewust te ervaren wat er rondom ons gaande is.

TRRRRiiiingnggng!! Plots ging het kookwekkertje af. Hét moment om 2021 in de frietketel te gooien. Ik nam het hoopvolle doosje, scheurde de verpakking open en wierp het jaar erin. Borrelend en knetterend dreef het rond in de frituurolie. Terwijl ik wachtte, nam ik een bord en kwakte er een dikke klodder light-mayonaise op.

En dan was 2021 klaar. En ik ook. Klaar om mijn tanden ???????? in het nieuwe jaar te zetten! Smakelijk! ????

Liefs,
Moana

Bron foto : Pexels, Polina Tankilevitch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.