Blog Camille #5 – Do it for the ‘gram’

Lieve lezers,

Ik ben intussen terug van mijn 2 weekjes deugddoende vakantie. Sorry dat het wat langer duurde voor ik weer aan een nieuwe blog begon…

Zoals jullie waarschijnlijk al uit eerdere blogs hebben kunnen afleiden heb ik mijn leven graag onder controle. Wanneer ik terug kom van een reis voel ik me dan ook ietwat onrustig en gestresseerd zolang niet alles weer helemaal terug op orde is. De energie en tijd om nog een blog te schrijven ontbrak me dus een beetje.

Maar nu ben ik er weer helemaal voor jullie! Naar aanleiding van mijn reis bedacht ik namelijk dat ik graag mijn verhouding tussen reizen, genieten, ontspannen, eten en Instagram wil delen.

Vakantiefoto’s posten in ‘stories’ op instagram, of memorabele foto’s nemen waar je nadien een ‘throwback’ van kan posten, je kent het wel. Maar de kritische stem in mij zegt dan meteen: ‘Je ziet er niet goed genoeg uit om op de foto te staan’. Meer specifiek gaat het dan over mijn lichaam, dat er toch niet helemaal uitziet zoals dat van een topmodel. Dus begin ik alvast enkele weken voor ik op reis vertrek met het idee dat ik wat aan mijn lichaam moet veranderen om er zeker goed uit te zien op de vakantiefoto’s. Alsof dat nog niet genoeg is, mag er dan op reis zeker  ook niets gebeuren dat mijn lichaam weer ‘om zeep helpt’, dus wordt er tijdens de vakantie bijzonder veel aandacht geschonken aan wat ik eet en vooral niet eet.

Waarom doe ik dat nu precies? Voor al die mensen op reis die ik niet ken en nooit meer zal zien? Voor mijn lief met wie ik op reis ga en die wel weet hoe mijn lichaam eruit ziet en mij goed vindt zoals ik ben? Voor mezelf, zodat ik toch zeker niet te hard zal genieten van de vakantie? Ik zou me zomaar eens enkele weken zorgeloos gedragen en genieten van de lokale keuken… Voor mijn 300 Instagram volgers, die ofwel mijn goede vrienden en vriendinnen zijn die me het hele jaar door zien en die mijn lichaam prima vinden zoals het is en die paar weken ‘extra inspanning’ van voor de reis niet eens zien? Of voor die volgers die ik eigenlijk nauwelijks ken en ooit eens ontmoet heb, maar nooit meer terug zal zien en die al helemaal geen invloed hebben op mijn leven?

NEEN, dit wil ik niet meer! Ik doe hier niet meer aan mee, ik val geen gram meer af “for the gram”.  Dit was mijn manier van op vakantie gaan vroeger, maar ik kan je verzekeren dat het nu zoveel aangenamer is! En ik zeg niet dat je moet overdrijven op vakantie, of een heel ander eetpatroon moet aannemen. Er moet helemaal niets, maar doe vooral waar je jezelf comfortabel bij voelt. Geniet van het moment, geniet van de ervaring, van de zon, van de mooie natuur, van de activiteiten die je doet, van het gezelschap, en ook van de lokale keuken en het lekkere eten! Laat vooral die sociale druk om mooie foto’s te posten geen donkere wolk zijn die je vakantie minder zonnig maakt! Want de allermooiste foto’s zijn de foto’s waarop je straalt, lacht en zorgeloos geniet, vergeet dat niet!

Liefs, Camille

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.