Blog Camille #12 – LDVD

LDVD.
LiefDesVerDriet.
Loslaten. Dolen. Verdriet. Doorzetten. // Leegte. Drama. Vechten. Doelloos.
Maar ook Leven. Dansen. Veerkracht. Dromen. // Leren. Durven. Vrijheid. Doelen.  

Liefdesverdriet, het is een vreselijk gevoel. Kijk maar eens naar de woorden, gevoelens en acties die in de eerste regel hierboven beschreven staan. Je voelt je verdrietig, leeg en doelloos. Je weet geen blijf met jezelf, je moet je erdoor vechten maar je weet niet hoe.

Dezelfde letters kunnen echter ook heel andere gedachtes voortbrengen. Kijk maar eens naar de tweede regel hierboven. Een relatiebreuk geeft ook weer de kans om op een andere, nieuwe manier te gaan leven, nieuwe dromen en doelen waar te maken. Je kan leren uit je vorige relatie, genieten van de vrijheid, een sprong naar een nieuw leven durven maken, jezelf veerkrachtig opstellen zodat je weer opnieuw door het leven kan dansen ????

Waarom vertel ik je dit? Omdat ik me enkele weken geleden voelde zoals in de eerste reactie die hier staat. En zoals jullie misschien weten leidt een gebeurtenis tot een bepaalde gedachte, die gedachte bepaalt je gevoel en dat gevoel lokt op zijn beurt een gedrag uit. Je kan waarschijnlijk al raden dat deze gedachten mij dus niet bepaald een goed gevoel gaven, en op hun beurt dus ook geleid hebben tot een ‘minder goed’ gedrag. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik mezelf of mijn gedrag veroordeel of als gefaald, slecht of dom wil bestempelen. Maar als ik erop terug kijk weet ik gewoon dat ik mezelf beter kan behandelen. Mijn lichaam niet verwaarlozen, een leegte niet willen nabootsen door letterlijke innerlijke leegte, of het tegengestelde, mijn troost niet zoeken in voedsel dat me niet dient of achteraf een nog slechter gevoel geeft.

Hoe heb ik nu die switch op zo een korte tijd gemaakt? Wel, na mijn vorige relatiebreuk zo’n 4 jaar geleden heb ik me volledig overgegeven aan de stem in mijn hoofd die controle wou over mijn eetgedrag. Ik verloor dus niet alleen mijn hart aan mijn ex, maar ook mijn lichaam aan de eetstoornis. Ik verdween van de wereld. Na een intensieve periode van therapie, diëtiste en zelfontwikkeling vond ik eindelijk terug zin in het leven en was ik klaar voor een nieuwe relatie. Helaas is deze, na 7 maanden, beëindigd. En wat was mijn coping mechanisme? Een eetbui, en vervolgens overgeven tot ’s nachts om me zo leeg mogelijk te voelen en aan niets anders te moeten denken. Mijn enige focus was mijn maag zo leeg mogelijk maken, al mijn gedachten mee doorspoelen. En toen gebeurde het, in dat moment besefte ik dat ik NIET terug wil naar hetzelfde patroon als na mijn vorige relatiebreuk. Daarvoor had ik geen 3.5 jaar hard gewerkt om eruit te komen en een nieuwe Camille te worden, om dit nu door 1 man allemaal terug om zeep te gooien. Hij kon dan wel mijn hart hebben, maar ik heb nog mijn lichaam, en daar wil ik voor zorgen ook! Focussen op het positieve, op meer me-time, op zelfliefde (want ja dat hart heb ik eigenlijk ook nog, in de eerste plaats gevuld met liefde voor mezelf), op tijd doorbrengen met vriendinnen (in plaats van weer een periode van sociaal isolement en leugens omwille van dat duiveltje in mijn hoofd), op vrijheid!

Wat ik jullie dus wil meegeven is dat het oké is om je even ellendig en eenzaam te voelen, dat het oké is om negatieve gevoelens toe te laten, maar dat je altijd de keuze hebt om je gedachten te switchen wanneer deze tot destructief gedrag gaan leiden. Het vergt wat oefening, maar het geeft je zo een mooi gevoel wanneer je beseft dat je je eigen leven in handen neemt en de controle neemt over je gedachten in plaats van die stem in je hoofd die je leven weer wil controleren.
Ik hoop oprecht dat jullie hieraan denken op een moment dat het even tegenzit in het leven en dat dit een steun kan zijn om het duiveltje het zwijgen op te leggen en het engeltje in jezelf weer te laten stralen!

Liefs, Camille

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.