Links

Als je op zoek bent naar meer informatie of naar andere organisaties die werken rond eetstoornissen kan je hieronder eens een kijkje nemen.


In België:

Link

Eetexpert is een kenniscentrum voor professionele hulpverleners (huisartsen, diëtisten, psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, opvoeders,...). Dit kenniscentrum verzamelt de meest recente informatie over eetstoornissen en geeft opleiding en vorming voor hulpverleners.

Link

De Vlaamse Academie Eetstoornissen verenigt verschillende belangrijke partners in de gespecialiseerde hulp bij eetstoornissen in Vlaanderen. De VAE organiseert wetenschappelijke congressen en studiedagen.

Link

De therapeuten bij Voedsel voor de Ziel helpen mensen met een eetstoornis én hun naasten om terug zin in het leven (en in eten) te krijgen. Zij bieden er psychotherapeutische begeleiding (individueel en in groep) door hulpverleners die expliciet hun eigen ervaringsdeskundigheid inzetten.

Link

Groeicursus voor personen met een complexe band met eten. Kom uit je comfortzone en ga de uitdaging, telkens de eerste week van de paasvakantie. Met deskundige begeleiding door Outward Bound, diëtisten en een psycholoog.

Link

Bij anonieme overeters kan je terecht voor zelfhulp bij dwangmatige eetproblemen. Zij organiseren op verschillende plaatsen in Vlaanderen zelfhulpgroepen voor personen met een eetstoornis.

Link

Voor sporters met eetproblemen werd een speciale website opgericht. Iedereen met vragen over de combinatie (top)sport en eetstoornissen kan hier terecht.

Link

ANBN is lid van het Vlaams Patiënten-platform. Bij hen kom je meer te weten over je rechten en plichten als patiënt. Zo hebben ze een aantal interessante brochures over patiëntenrechten, verzekeringen en solliciteren met een chronische ziekte of aandoening. Die vind je hier.

Link

Kom je uit een opname of zoek je steun en lotgenoten? Kijk dan op de weer-op-gang kaart van OPGanG: de Open Patiëntenkoepel Geestelijke Gezondheid, waar ANBN ook lid van is.

Link

UilenSpiegel is een vereniging voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. We willen samen streven naar een kwaliteitsvolle geestelijke gezondheidszorg in een wereld zonder stigma’s.

In Nederland:

Link

Nederlandse pro-recovery website voor jongeren over eetstoornissen en zelfbeeld.

Link

Nederlandse vereniging rond eetstoornissen.

Link

De hulpverleners bij Human Concern zijn ervaringsprofessionals. Dit wil zeggen dat zij zelf een eetstoornis hebben overwonnen en nu vanuit hun ervaring en hun opleiding als hulpverlener andere mensen met een eetstoornis verder helpen.

Link

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie die hulp en ondersteuning biedt aan mensen met een eetstoornis zoals anorexia, boulimie en eetbuistoornis. Zij hebben in Rotterdam een JIJ-huis waar je welkom bent.

Link

Deze website is speciaal bedoeld voor mensen met emetofobie (een fobie voor braken).

In Franstalig België:

Link

MIATA is onze Waalse zustervereniging. Zij organiseert praatgroepen voor familieleden en conferenties en vangt ouders op van kinderen die opgenomen worden in het ziekenhuis van Braine-L'Alleud.

Link

De vrijwilligersorganisatie Anorexie Boulimie Ensemble verzorgt informatie, ondersteuning en hulp bij de zoektocht naar wat helpend kan zijn bij herstel. Zij komen samen in Rebecq.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.