ANBN Dilbeek

In deelwerking Dilbeek kan je zowel als persoon met een eetstoornis, als als naaste terecht bij onze ervaringsdeskundige vrijwilligers. Ze staan voor je klaar om te luisteren en mee te denken over wat helpend kan zijn op weg naar herstel.

Activiteiten
Inloopmomenten
Elke laatste zondag van de maand organiseert deelwerking Dilbeek een open inloopmoment, waar iedereen welkom is. Je kan langskomen voor een babbel, om ervaringen te delen, vragen te stellen, …  De sfeer is heel gemoedelijk: je bent nergens toe verplicht en wat je deelt, bepaal je helemaal zelf.
Als je er nood aan hebt kan je ook kiezen voor een individueel gesprek met een vrijwilliger, dan nemen we de tijd om even apart te gaan zitten en naar je verhaal te luisteren. 
Graag een seintje via mail als je komt, om zeker te zijn dat je niet voor een gesloten deur staat!

Praktische info
Inloopmomenten
Wanneer: elke laatste zondag van de maand (10u-12u)
Wie: personen met een eetstoornis en hun naasten, andere betrokkenen
Kostprijs: gratis
Waar: Kasteel La Motte, Lumbeekstraat 20, 1700 Dilbeek
Contact: dilbeek@anbn.be

Wie zijn wij?
De inloopmomenten worden georganiseerd door een team van ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij wisselen elkaar af, zodat er steeds twee vrijwilligers aanwezig zijn om je te ontvangen. In Dilbeek zijn dat Wim (ouder) en Leen en Laura. 

 

Leen

Ik ben Leen, 42 jaar en moeder van een zoontje van 5.

Op mijn 19de  ontwikkelde ik, getriggerd door een ingrijpende gebeurtenis, een eetstoornis.

Deze heeft meer dan 15 jaar van mijn leven bepaald, en door de strijd die ik er zelf tegen gevoerd heb, voelde ik een enorme drang om mijn ervaringen en opgedane kennis in te zetten om andere mensen met een eetstoornis te helpen.

Ik heb een 2-jarige opleiding tot coach achter de rug, en volg sinds september 2021 een opleiding tot ervaringsdeskundige om echt in het werkveld aan de slag te kunnen gaan.

Als vrijwilliger begeleid ik reeds enkele mensen individueel, en ik ben heel blij om mee mijn schouders te zetten onder de lotgenotengroep in Dilbeek.

Zelf heb ik veel gehad aan het contact met lotgenoten, en aan het kunnen delen van mijn verhaal met mensen die mij begrepen.

Laura

Ik ben Laura, een levensgenieter en natuurliefhebber.

Ik tracht iedere dag stil te staan bij alle aspecten waarvan ik kan genieten.

Dat was ooit anders. Op mijn 17e ervaarde ik voor het eerst een eetproblematiek.

Gedurende een periode van negen jaar passeerden ‘orthorexia’, ‘anorexia’ en ‘boulimie’ de revue.  Hoewel dit een zeer pittige periode in mijn leven is geweest kan ik hier, zoveel jaar later, met vreugde en waardering op terugkijken. Het is een waardevol proces geweest; ik ervaar inmiddels dagelijks veel vreugde en innerlijke vrijheid. Het voelt dan ook meer dan evident om deze vreugde, alsook een luisterend oor, te delen met anderen.

Welkom!

Wim

Ik ben Wim, vader van 4 dochters, waarvan de oudste 7 jaar anorexia/boulemie heeft gehad.
Ondertussen is ze hersteld, vandaar mijn engagement. Ik wil onze ervaringen graag inzetten om anderen te ondersteunen.