“Mijn ervaring met Body Stress Release”

Person

Het lichaam slaat stressvolle ervaringen op en heeft een eigen taal. Wat kan een lichaamsgerichte therapie zoals Body Stress Release dan voor je betekenen? Vrijwilliger Lien probeerde het uit.De eerste indruk. Ik ben zoals vaak op afspraken een beetje te vroeg. Wat onzeker druk ik op de bel. Ik heb besloten het een kans te geven. Wat ik er over lees klinkt veelbelovend. Maar ik heb geleerd kritisch te zijn. Ik ben het afgelopen jaar al vaak hoopvol geweest, om daarna teleurgesteld terug wanhopig op zoek te gaan naar vermindering van mijn klachten.Ik was oververmoeid, had vaak buitensporig veel spierpijn, hoofdpijn, lichte koorts en een hoop maag-darmklachten. Genoeg om je flink beroerd van te voelen. Ik was gelukkig al wel op de betere weg, dankzij een antibioticakuur, een maag-darmsparend dieet, mindfulness, een online cursus existentieel welzijn, gesprekken met hulpverleners en niet te vergeten een flinke portie steun van vrienden en familie.


Mijn herstel was dus wel ingezet, maar voor mijn gevoel ging het allemaal veel te traag en kon ik wel een duwtje in de rug gebruiken. Body Stress Release heeft mij een stevige duw in de rug gegeven, letterlijk en figuurlijk.


De eerste sessie was ik nog wat zenuwachtig bij het aanbellen, maar mijn zenuwen verdwenen snel toen ik erg hartelijk werd ontvangen en op mijn gemak werd gesteld. Ik overliep mijn klachten en nam plaats op de tafel. Ik vond het eerlijk gezegd maar een beetje gedoe. Ik ben nog in staat om op een tafel te klimmen, waarom zou ik dan tegen zo’n bank gaan staan die langzaam kantelt en je vanzelf tot liggen brengt. Mensen die me kennen zullen hier mijn actieve aard wel in herkennen. Maar toegegeven, het is een zalig gevoel om de zwaartekracht te voelen verschuiven en langzaam te gaan liggen. Ik werd er snel ontspannen van.


Na de eerste sessie was ik moe. Niet het slecht soort moe van “ik kan niet meer”, maar een heel ontspannen moe. Zoals je dat kan hebben als je naar de sauna geweest bent. Ik deed een middagdutje van 6 uur en voelde me al een stuk beter. Naast beter, waren er ook dingen die minder goed gingen. Zo had ik enorm veel jeuk in mijn ogen en had ik heel wat meer last van mijn stofallergie dan de vorige keer. Maar ik weet dat dingen vaak eerst erger worden voor ze genezen, dus ik had er wel een positieve kijk op.


De tweede sessie vertelde ik hoe ik me had gevoeld sinds de eerste sessie en Nicole ging opnieuw aan de slag met die informatie en de informatie die ze op bijzondere wijze uit mijn voeten haalt. Ik blijf het wonderlijk vinden dat je uit zo’n subtiele signalen zo veel te weten kan komen. Na de tweede sessie voelde ik dezelfde vermoeidheid en toen ik thuis kwam heb ik 2 uur geslapen. Mijn hele lijf voelde een stuk meer ontspannen aan. Daarnaast voelde ook mijn hoofd een stuk lichter. Nu heb ik al wel vaker keerpunten meegemaakt en is het niet zo dat Body Stress Release op magische wijze mij naar een keerpunt dreef. Maar ik had wel het gevoel dat het me allemaal net iets makkelijker afging dan op andere momenten. Ik ben gestopt met computerspelletjes spelen (wat een echte verslaving was geworden) en heb besloten meer moeite te doen om gezond te eten, zelf te koken… We zijn nog maar 6 dagen ver, maar tot nu toe lijkt het een succes.


Na de derde sessie voelde ik me eigenlijk helemaal niet moe. Al werd ik een paar uur later wel moe, op dezelfde manier. Ik besloot dan maar alsnog een dutje te gaan doen. Na een uur werd ik al terug wakker en voelde me best uitgeslapen. Nicole had gezegd dat ik moest genieten van de energie als ze kwam en wel, dat heb ik gedaan. Ik ben een uur gaan badmintonnen en heb er heel erg van genoten. Ik had nergens pijn, ook de volgende dag niet en het leek als vanzelf te gaan. Niet slecht, voor iemand die in juli de afstanden die langer waren dan een kilometer nog in een rolstoel moest doen wegens te vermoeiend…


Ik heb dan ook besloten dat ik er mee verder ga. Ik ben benieuwd waar deze ontdekkingstocht me brengt, ’t begin is alvast veelbelovend.