“Hypnotherapie”

Person

"Er zijn zoveel hulpmogelijkheden, maar welke hulp past nu bij mij ?"

Het was een hele zoektocht, en vaak dacht ik ook dat verandering voor mij geen optie was, na heel wat gesprekken bij psychologen, bleef ik uiteindelijk stilstaan bij dat punt. Ik waagde me dan ook een sprong naar een alternatieve hulpvorm, en ging naar een hypnotherapeut met mijn hulpvraag.


De eerste afspraak bij de hypnotherapeut


Eerst werd het probleem ter sprake gebracht, zodat de therapeut een duidelijk beeld kreeg van het probleem. Voor mij was dat voornamelijk een groot gebrek aan zelfvertrouwen. Vervolgens kreeg ik uitleg over hypnose: wat is het, hoe is het, hoe voelt het, wat zijn de mogelijkheden...


Hypnose zelf


Er stond een heel comfortabele zetel om in te liggen. Het is namelijk erg belangrijk om te ontspannen. Ook al was ik nog behoorlijk bang, toch bracht de hypnose mij tot rust, maar volledig ontspannen was ik nog niet. Het bewustzijn blijft: ik kon nog horen, voelen en praten. En toch is het een deel controle afstaan. Goed meewerken is uiteraard ook belangrijk, ik moest meegaan in het verhaal, meegaan in wat ik zag, wat voor mij ook confronterend was, dingen zien die ik eigenlijk mis of voor mezelf toch onmogelijk had gemaakt.


Na de sessie was het dan ook heel spannend, tussen de twee sessies zaten 2 weken. Er waren slechts kleine verschillen merkbaar... Dat vond ik echt teleurstellend, ik had zoveel meer verwacht en dat kwam maar niet. Dit sprak ik ook uit in de tweede sessie. Gelukkig was dit heel normaal, en gaat dit ook langzaamaan. De tweede sessie zag er dan ook wat anders uit, de therapeut stond nog meer in contact met mijn onderbewustzijn. Ik vond dit dan ook een hele aangename sessie, het bracht me echt tot rust en ik kon volledig ontspannen. Ik leerde ook om dit thuis verder te zetten, omdat het toch nog wat tijd vraagt.


Sindsdien gaat het echt beter met mij, zie ik nog meer verschillen en voel me opgelucht en vrij. Het is zo fijn om zonder spanning naar de winkel te gaan, of met iemand te praten. Ik voel me een ander mens, nog niet geheel zoals ik het zou willen, maar ik kom er wel.
Ik geloof dan ook dat hypnotherapie soms echt het verschil kan maken.