Getuigenis “Mijn droom die werkelijkheid wordt”

Person

"Mijn droom die werkelijkheid wordt"

Het is altijd mijn verlangen geweest om mensen te ondersteunen op hun levensweg. Toch kwam ik na mijn studies economie in de commerciële sector terecht. Ik voelde me niet gelukkig tijdens mijn studies en mijn beginnende loopbaan. “Dankzij” de anorexia, die al jaren een deel van mijn leven was geworden, koos ik er uiteindelijk voor om op zoek te gaan naar mijn echte ik, mijn echte verlangens. Ik startte een intense, boeiende zoektocht naar antwoorden op mijn vele vragen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak.


Dankzij verschillende workshops en cursussen persoonlijke groei kwam ik terug in contact met mijn diepste hartsverlangen: er zijn voor mensen en hen ondersteunen op hun levensweg. Dit zette me ertoe aan om opnieuw te gaan studeren.


De opleiding Maatschappelijk Werk gaf me de nodige professionele basis om met mensen te werken. Omdat ik geboeid ben om mensen te begeleiden op psychosociaal vlak, koos ik ervoor om nog de opleiding Creatieve Therapie te starten. Zelf heb ik ervaren wat beweging en dans met mij doet en vanuit deze drijfveer volgde ik eveneens de opleiding Dans- en Bewegingstherapie.


Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik steeds bij kan leren, heb ik me verder verdiept in het begeleiden van mensen die hooggevoelig en/of hoogbegaafd zijn, in relaxatietechnieken en systemisch werk.


In mijn begeleidingen werk ik vooral met wat het lichaam van de cliënt me toont. Het lichaam is een enorme bron van kennis waar vaak onvoldoende naar gekeken en geluisterd wordt. Via creatieve expressie en lichaamsgericht werk wordt de cliënt zich steeds meer bewust van zijn lichaam, zijn gevoelens en zijn gedachten. De cliënt leert zichzelf steeds beter kennen. Vanuit dit bewustzijn kan stapsgewijs beweging en verandering in het leven komen. Bewustwording leidt immers tot nieuwe inzichten. De cliënt leert contact maken met zijn innerlijke kracht en ontdekt waar zijn mogelijkheden liggen. Door samen op zoek te gaan naar deze innerlijke kracht, kunnen oude patronen losgelaten worden. Zo ontstaat er ruimte om dromen te realiseren.


Ik ben heel blij en dankbaar dat ik in mijn praktijk mensen kan ondersteunen en begeleiden. Dat is mijn droom die werkelijkheid wordt!


Meer info over de praktijk van Katrien vind je hier: Praktijk Katrien