Groeicursus 11 ism Saltare vzw & Outward Bound België

Wanneer:
8 april 2019 @ 10:00 – 12 april 2019 @ 17:00
2019-04-08T10:00:00+02:00
2019-04-12T17:00:00+02:00
Waar:
Cursushuis Lustin
Rue Covis 19
5170 Profondeville
België
Kosten:
650
Contact:
Els Verheyen
0479 94 89 90

Ben je ouder dan 18 jaar?
Is eten soms meer een vijand dan een vriend?
Ben je bereid om naar jezelf te kijken en verder te groeien om een zicht te krijgen op je eigen functioneren? Dan hebben wij iets boeiends voor jou…

Wat?

Een vijfdaagse ‘groeicursus’ in samenwerking met Outward Bound. Deze organisatie is reeds sinds 1977 een vormings- en trainingscentrum, dat gelooft in het groeiproces van iedere persoon. Het specifieke van Outward Bound is het aanwenden van ongekende, avontuurlijke en uitdagende opdrachten in een natuurlijk kader of een sociale omgeving. Hun basisidee:

‘A mind that is streched by a new experience
can never go back to its old dimensions’
(Oliver Wendell Holmes)

Iedere deelneemster bepaalt haar eigen grenzen. Bij elke activiteit wordt de groep en de deelneemster voor de keuze gesteld of zij de uitdaging willen aangaan. Je kan op ieder moment STOP zeggen. Er zal ook voldoende aandacht geschonken worden aan de eetmomenten. Door de methodiek van het ervaringsleren krijg je zicht op jezelf en op de betekenis van eten. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot tien per groep, zodat iedereen tijd en aandacht kan krijgen, noodzakelijk voor individuele groeikansen. Na 6 weken volgt nog een terugkomdag.

De groeicursus wordt begeleid door een ervaren team, bestaande uit een Outward Bound begeleider, een psychologe en een diëtiste. De cursus gaat door in het Outward Bound cursuscentrum in Lustin (halverwege tussen Namen en Dinant)

Waarom?

Deze vijfdaagse cursus kan de ontbrekende schakel zijn om uit de spiraal van eten en/of vasten en/of overeten en/of compenseren te stappen.

Zelfwaardering en zelfvertrouwen
Zelfwaardering als fundamentele bouwsteen voor het eigen geluk.
De juiste motivatie als onontbeerlijke motor voor het veranderingsproces.
Zelfvertrouwen – het geloof in eigen kunnen – noodzakelijk om te komen tot het activeren van een vastzittend proces.
Wat met bewegen, te veel, te weinig… hoe leer je grenzen te respecteren?
Het valt gezien de problematiek wel eens moeilijk de concentratie vast te houden.
Emoties geven kleur aan het leven.

Kan jij je eigen kleur kiezen?

Inschrijven

Aan de inschrijving gaat een intakegesprek vooraf: medische, fysieke en psychische screening zijn noodzakelijk (met bijzondere aandacht voor de band met eten). Dit gebeurt in een vertrouwelijke sfeer. Je hoeft voor dit programma geen topatleet te zijn: een basisconditie waarbij je makkelijk 2 km kan wandelen is voldoende. We voorzien een actief programma, afgestemd op de noden en de kenmerken van de groep.

De inschrijving is pas definitief na invullen van het inschrijvingsformulier en de storting van het voorschot van €150. De kostprijs bedraagt €650, betalingsmodaliteiten zijn af te spreken.

8 april t/m 12 april 2019 in Lustin (Profondeville – B)

Meer info: http://www.saltarevzw.be

cover-groeicursus-2017-1020x678

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.