Ben je op zoek naar mensen die weten hoe het is om een eetstoornis te hebben en ervan te herstellen? Of ben je als ouder of partner op zoek naar lotgenoten?

Dan ben je welkom bij één van onze praatgroepen. Momenteel worden er praatgroepen georganiseerd in Leuven en Hasselt (voor personen met een eetstoornis) en Dilbeek en Antwerpen (voor naasten). 
Kijk steeds even in onze evenementenkalender om de meest recente informatie terug te vinden.

Praatgroep Leuven

Elke eerste zaterdag van de maand komt deze groep samen, bedoeld voor mensen met een eetstoornis, ouder dan 30 jaar. Meer informatie en inschrijven via fabienne@anbn.be.  (momenteel volzet)

Om de twee weken komt in Leuven ook de groep ‘In gesprek over…’ samen. We kiezen met de groep welke thema’s we willen bespreken en gaan daar dieper op in. Vaak gaat het dan om onderliggende zorgen of vragen waar mensen mee geconfronteerd worden in het leven met of herstellen van een eetstoornis. Heb je interesse om op regelmatige basis aan te sluiten bij deze themagerichte praatgroep? Mail ons op jiska@anbn.be.

Praatgroep Talking Thursdays – Gent


Zowel mensen in opname als daarbuiten zijn elke 3de donderdag van de maand welkom bij onze praatgroep van 19 tot 21u. Deelnemen is volledig gratis, wij vragen enkel om vooraf in te schrijven via praatgroepgent@anbn.be. Per sessie is er een maximaal aantal deelnemers van 10 mensen om de sfeer zo rustig en veilig mogelijk te houden voor iedereen.
Deze praatgroep gaat door in een gebouw van UZ Gent.


Praatgroep Hasselt

Deze praatgroep komt elke laatste zaterdag van de maand samen op de Corda Campus. Er is een groep om 9u, en een tweede groep om 11u15. Meer informatie via limburg@anbn.be

Praatgroep Dilbeek – naastenwerking

In Dilbeek kunnen ouders en partners éénmaal per maand terecht voor een gespreksavond. Meer informatie en inschrijven via wim@anbn.be

Praatmomenten Antwerpen

 • Voor iedereen (zowel personen met eetstoornis als voor omgeving). Op de tweede en laatste zondag van elke maand, telkens van 14u. tot 17u. in de ruimte van de Eetstudio (Welvaartstraat 23/1, 2000 Antwerpen). 
 • Praatgroep enkel voor naasten. Om de twee maanden kunnen familieleden, partners en vrienden in de Eetstudio terecht bij onze familie-ervaringsdeskundigen voor een gespreksavond. De data vind je in de kalender.
 • Meer info: antwerpen@anbn.be
download (1)

4 thoughts on “Praatgroepen

 • 12 januari 2016 op 18:36
  Permante link

  Ik vroeg me af of er ook praatgroepen in Antwerpen komen ?

  Groetjes

  Beantwoorden
  • 14 januari 2016 op 19:06
   Permante link

   Hoi Zahra,
   aangezien we een vrijwilligersorganisatie zijn en we op dit moment geen/onvoldoende vrijwilligers uit die regio hebben staat de opstart van praatgroepen in Antwerpen voorlopig niet op de planning. Eventueel kan je wel aansluiten in Gent binnenkort, waar je op woensdag- of zaterdagnamiddagen in gesprek kan gaan met ervaringsdeskundigen van ANBN en andere lotgenoten. We willen eerst goed zorg dragen voor de opstart van deze nieuwe deelwerking voordat we ons actieterrein weer wat groter maken. Maar de wens leeft bij ANBN natuurlijk wel om in elke provincie op termijn een plaats te hebben waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten 😉

   Beantwoorden
 • 28 november 2016 op 14:11
  Permante link

  Hallo,

  Komen er ook inloophuis/ praatgroepen langs kanten brussel of halle? ????

  Groetjes

  Beantwoorden
  • 28 november 2016 op 19:46
   Permante link

   Beste Bieke,
   voor 2017 staan alvast de oprichting van een deelwerking in Antwerpen en een deelwerking in Genk op het programma.
   We weten dat er ook in de regio rond Brussel vraag is naar een aanbod zoals wij dat organiseren, maar voorlopig zijn er nog geen concrete plannen om iets op te starten.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vier =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.