Ben je op zoek naar mensen die weten hoe het is om een eetstoornis te hebben en ervan te herstellen?

Dan ben je welkom bij één van onze praatgroepen. Momenteel worden er praatgroepen georganiseerd in Leuven (voor personen met een eetstoornis) en Antwerpen (voor naasten). In Gent, Westende en Antwerpen kan je tijdens de vrije inloopmomenten ook altijd in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen. 
Kijk steeds even in onze evenementenkalender om de meest recente informatie terug te vinden.

Praatgroepen Leuven

 • Eerste zaterdag van de maand voor mensen met een eetstoornis, ouder dan 30 jaar. Meer informatie en inschrijven via fabienne@anbn.be
 • Aanbod Voedsel voor de Ziel (therapeutisch aanbod in de ruimtes van ANBN)

Praatgroep Hasselt

 • Nieuwe data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Meer informatie via limburg@anbn.be

Praatmomenten Westende

 • Op woensdagen of zaterdagen kan je in de praktijk De Soulsleutel (Distellaan 52) terecht bij onze vrijwilligster Inge. Zij ontvangt je er hartelijk met je vragen en zorgen over eetstoornissen. Deze momenten staan open voor personen met een eetstoornis en hun naasten. Meer info en contact via: inge@anbn.be

Praatmomenten Gent

 • Voor iedereen (zowel personen met eetstoornis als voor omgeving). Op dinsdagen of zaterdagen in de lokalen van Tejo (Nieuwland). Meer info en contact via: gent@anbn.be.

Praatmomenten Antwerpen

 • Voor iedereen (zowel personen met eetstoornis als voor omgeving). Op de tweede en laatste zondag van elke maand, telkens van 14u. tot 17u. in de ruimte van de Eetstudio (Welvaartstraat 23/1, 2000 Antwerpen). 
 • Praatgroep enkel voor naasten. Om de twee maanden kunnen familieleden, partners en vrienden in de Eetstudio terecht bij onze familie-ervaringsdeskundigen voor een gespreksavond. 
 • Meer info: antwerpen@anbn.be

 

download (1)

4 thoughts on “Praatgroepen

 • 12 januari 2016 op 18:36
  Permante link

  Ik vroeg me af of er ook praatgroepen in Antwerpen komen ?

  Groetjes

  Beantwoorden
  • 14 januari 2016 op 19:06
   Permante link

   Hoi Zahra,
   aangezien we een vrijwilligersorganisatie zijn en we op dit moment geen/onvoldoende vrijwilligers uit die regio hebben staat de opstart van praatgroepen in Antwerpen voorlopig niet op de planning. Eventueel kan je wel aansluiten in Gent binnenkort, waar je op woensdag- of zaterdagnamiddagen in gesprek kan gaan met ervaringsdeskundigen van ANBN en andere lotgenoten. We willen eerst goed zorg dragen voor de opstart van deze nieuwe deelwerking voordat we ons actieterrein weer wat groter maken. Maar de wens leeft bij ANBN natuurlijk wel om in elke provincie op termijn een plaats te hebben waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten 😉

   Beantwoorden
 • 28 november 2016 op 14:11
  Permante link

  Hallo,

  Komen er ook inloophuis/ praatgroepen langs kanten brussel of halle? ????

  Groetjes

  Beantwoorden
  • 28 november 2016 op 19:46
   Permante link

   Beste Bieke,
   voor 2017 staan alvast de oprichting van een deelwerking in Antwerpen en een deelwerking in Genk op het programma.
   We weten dat er ook in de regio rond Brussel vraag is naar een aanbod zoals wij dat organiseren, maar voorlopig zijn er nog geen concrete plannen om iets op te starten.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.