>

Vrijwilligers ANBN uit de kleren: 'Wij zijn allemaal OK!'

Gent, 5 september 2015

Vier vrijwilligers van de vereniging ANBN gingen vandaag uit de kleren met als boodschap ‘Wij zijn allemaal OK’. De Korenmarkt in Gent was de perfecte uitvalsbasis om via een flashmob mensen die in de buurt waren warm te maken om onze actie te steunen.

Gent wordt dit jaar de uitvalsbasis voor de Dag tegen Eetstoornissen van 27 september. Mensen die worstelen met hun zelfbeeld verliezen vaak ook hun zelfvertrouwen. Dit alles kan leiden tot eetstoornissen en daarom wil ANBN hen een hart onder de riem steken. We zijn allemaal OK. Vrijwilligers van de vereniging weten hoe belangrijk de steun van de omgeving en van lotgenoten is. Deze flashmob was alvast de inleiding voor verschillende activiteiten die georganiseerd zullen worden in het teken van de Dag tegen Eetstoornissen en naar aanloop van de Werelddag Geestelijke Gezondheid (10 oktober).

Onze helden

Wat doet ANBN?

ANBN wil een belangrijke bron van informatie en steun zijn en mensen bijstaan van het moment van herkenning tot herstel van een eetstoornis. De vele acties, studies, publicaties en tv-programma’s over lichaamscultuur van de voorbije maanden laten de leden en vrijwilligers van de vereniging niet koud. Zo wil ANBN een hand reiken naar de zovele vrouwen én mannen die vandaag de dag met een eetstoornis kampen. De vereniging wil samen bouwen aan een gemeenschap, waar mensen elkaar in een veilige en positieve sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Verder wil ANBN mensen informeren over eetstoornissen op basis van ervaringsdeskundigheid.

Deze vereniging bestaat dank zij de steun van structurele sponsors en is continu op zoek naar nieuwe middelen om de groeiende vraag te kunnen beantwoorden. Wil je hier aan meewerken als lid, sponsor, vrijwilliger, stagiair, … Dat kan! Stuur een mail naar: info@anbn.be.

Een mening over “Flashmob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *